Seara info “Managementul timpului”

managemenul-timpului

” Creșterea cantitativă și schimbarea continuă a informației pe care trebuie să o gestionam și la care trebuie să ne adaptăm zi de zi, ne poate crea impresia de comprimare a timpului.
Timpul curge continuu și cu viteză constantă, dar modul în care noi ne raportăm la această curgere este ceea ce ne dă impresia de comprimare sau de creștere a vitezei cu care acesta curge.
Cred că fiecare dintre noi s-a surprins spunandu-și măcar o dată : “nici nu știu când a trecut ziua și nu am apucat să fac mai nimic, dar am fost ocupat (ă) tot timpul.” Cu toate acestea, un bun management al timpului nu presupune un control asupra timpului ci asupra modului în care ne alegem opțiunile, cum le prioritizăm și apoi cum planificăm împărțiea timpului pentru realizarea acestora.
Iți propun să ne întâlnim și să încercăm găsirea răspunsului la următoarele întrebări, care ne vor ajuta să ne gestionăm mai bine timpul:
Cât timp iți aloci ție și cât celorlalți?
Care este diferența între “trebuie” și “ar fi de dorit să”?
Care este cea mai activă perioadă a ta din zi?
Cum iți începi ziua de muncă?
Care este lista ta de obiective pe termen lung?
Folosesti o agenda pentru planificarea sarcinilor?
Cum gestionezi fluxul informațional care este în creștere în fiecare zi?
Te aștept să găsim impreună răspunsurile la aceste intrebari pentru că un bun management al timpului contribuie semnificativ la scăderea stresului și la creșterea calității vieții noastre.

Psih. Luca Stefania

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CAPTCHA Image
*